Bilim İlaçlama - Çözümler Sistemi! Tüm ilaçlama ihtiyaçlarınız için bizi arayın!
  • Whatsapp

    0532 765 94 98

  • Bizi Arayın

    0850 808 87 11

  • E-Posta

    info@bilimilaclama.com

  • İletişim

Pire İlaçlama Nasıl Yapılır?

Pire İlaçlama Nasıl Yapılır?

Pire Hakkında Kısa Bilgi

Pireler hem insan kanıyla hem de hayvan kanıyla beslenen kan emici canlılardır. Pireler sıcak alanları sever, bu nedenle de çoğunlukla memeli canlıların, kuş türlerinin vücuduna yapışmaktadır. Pireler bu alanda yuvalanarak memeli canlıların, kuş türlerinin üzerine yumurtalarını bırakarak çok kısa bir sürede çoğalmaktadır. Pirelerin kanatları yoktur. Pireler çok hızlı hareket edebilme ve yüksek yerlere zıplayabilme yeteneğine sahip olmakla birlikte tırtıklı ayakları sayesinde zıpladıkları yere çok sıkı tutunabilmektedir. Pirelerin boyu ise 1.5mm ile 3.5mm arasındadır. Pireler yumurta bırakarak çoğalır. Neredeyse hemen her gün yumurta bırakabilen pireler buna bağlı olarak çok hızlı çoğalan bir böcek türüdür.

Evimizde ve İş Yerinde Pire Sorunu Olup Olmadığını Gösteren Belirtiler

Evimizde veya iş yerimizde pirenin olup olmadığı pirenin küçük siyah noktalar şeklinde yorganınıza veya mobilyalarınıza bırakmış olduğu pisliklerden anlaşılabileceği gibi pire ısırmasına bağlı olarak oluşabilecek olan kızarıklıklardan ve özellikle el ve ayak bileklerinizde oluşan kaşıntılardan da anlaşılabilmektedir.

Pire İlaçlama Yöntemleri

Pire sorunundan kurtulmak için en etkili yöntem sıvı pire ilaçlama yaptırmaktır. Sıvı ilaç sisleme diğer bir adıyla ULV yöntemiyle veya pompayla püskürtme yöntemiyle uzman ekibimiz tarafından pire problemi olan alana detaylı bir şekilde uygulanmaktadır. Pire çok hızlı üreyen bir canlıdır. Pire başta yorganlarınız, eşyalarınız olmak üzere hemen her alana yayılan bir böcek türüdür. Bu nedenle pire sorununu kökten çözmek amacıyla uzman ekibimiz yorganlarınız, eşyalarınız dahil olmak üzere pire problemi yaşanan alanı detaylı bir şekilde ilaçlamaktadır.

Pire İlaçlama Öncesi Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

İlaçlama öncesi tek yapmanız gereken şey açıkta gıda maddesi bırakmamaktır. İlaçlama öncesi evinizden/ iş yerinizden herhangi bir şeyi kaldırmanıza gerek yoktur, her şey günlük düzeninde kalmalıdır. Pire problemi yaşanan alandan herhangi bir şey çıkartılmamasının nedeni pirelerin tüm eşyalara yayılmış olmasından dolayıdır. Bu eşyalarla birlikte alanın ilaçlamasının yapılması gerekmektedir. Eğer pire sorunu olan alandan ilaçlama öncesi bazı eşyaları çıkartıp ilaçlama sonrası tekrar içeri sokarsanız, pirenin bu eşyaların üzerinde yuvalanmış ve yayılmış olma ihtimali yüksek olduğu için pire problemi tekrar yaşanabilir. Bu nedenle de ilaçlama öncesi açıkta gıda maddesi bırakmamak koşuluyla ilaçlama yapılacak alanda hiçbir şeyi değiştirmeden günlük düzeninde nasılsa o şekilde ilaçlatmanız gerekmektedir.

Pire İlaçlama Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Kokulu ilaçlama yapıldığında ilaçlama sonrası evin veya iş yerinin 2 saat kapalı tutulması ardından  30-45 dakika havalandırılması gerekir. Kokusuz ilaçlama yapıldığında ise ilaçlama sonrası evin veya iş yerinin 30-45 daika havalandırılması gerekmektedir.

İlaçlamadan bir hafta sonra çarşaf, nevresim ve giysileri yıkamak doğru bir yöntemdir . İlaçlamadan sonra bir hafta boyunca ıslak temizlik yapılmamalıdır, kuru temizlik yapılabilir. İlaçlama sonrası mutfak tezgahı silinebilir. İlaçlama sonrası dip-köşe ıslak temizlik(Vileda, paspas gibi) yapılmamalıdır. İlaçlama sonrası bir hafta ıslak temizliğin ertelenmesinin nedeni, ilaçlama sonrası bir hafta boyunca ilacın pire üzerindeki etkisinin devam etmesinden dolayıdır.

Pire sorunu yaşıyorsanız, 7/24 çağrı merkezimizden bizi arayabilir, pire ilaçlama ve pire ilaçlama yöntemlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğitimli teknisyenlerimiz evinizi ve ailenizi zararlı haşerelere ve kemirgenlere karşı koruyacaktır.

Bilim Böcek İlaçlama, Çözümler Sistemi.

Yorum Yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

error: İçerik korumalıdır!