Çatalca İstanbul’un en çok yeşil alanlarının bulunduğu ilçelerinden bir tanesidir. Bu sebeptendir ki haşere sorunları bu ilçemizde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Çatalca İlaçlama ekibimiz alanında uzmanlık ve deneyimiyle çıyan ve diğer haşere türleriyle ilgili problemlerinize son verecektir.
ÇIYAN NEDİR?
Çıyan, uzun vücuda sahip eklembacaklılar sınıfına ait haşere türüdür. Kırkayaklara benzemesi sebebiyle genellikle kırkayaklarla karıştırılmaktadır. Çıyanların kırk ayaklı olduğu sanılsa da bu bilgi yanlıştır. Çıyanların ayak sayıları 15 ile 177 çifttir. Yassı vücutlara ait çıyanların renkleri genellikle kahverengi ya da kırmızımsı turuncu renklerdedir. Türlerine göre boyutları 4 ile 152 mm arasında değişmektedir. Çıyanların baş kısımlarında uzunca antenleri bulunmaktadır. Küçük ağızları ve zehir bezelerinin bulunduğu pençe gibi iri bir organları vardır.
ÇIYANLARIN YAŞAM ALANLARI
Çıyanlar, genel olarak geceleri aktif olurlar ve daha çok sıcak havalarda ortaya çıkarlar. Genellikle yaz mevsiminde, yeşilliğin bol olduğu arazilerde görünürler. Çatalca Bilim İlaçlama olarak, uzman ekibimizle bu konuda varsa evcil hayvanlarınız ve siz müşterilerimizin sağlığınıza zarar gelmeden etkili çözümler sunuyoruz.
ÇIYANLARIN VEREBİLECEĞİ ZARARLAR
Çıyan zehri, alerjik bünyeye sahip olan insanlarda, yaşlı ve çocuklarda oldukça tehlikeli olabilir. Yaşlılarda çıyan zehri vücuda girdiğinde felç gibi ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirebilir.
Çıyan sokması durumunda deri dokusu delinir ve zehir çıyan tarafından cildin altına enjekte edilir. Bu durum gerçekleştiğinde deride doku bozulması oluşmaktadır.
Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için 7/24 Çatalca Bilim İlaçlama çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
ÇIYAN SOKMASINDA VÜCUTTA MEYDANA GELEN BELİRTİLER
Ciltte yanma hissi,
Şiddetli bir kaşıntı,
Isırığın olduğu bölgede yoğun bir şekilde ağrı ve beraberinde kızarıklık, şişlik ve morarma meydana gelmektedir.
ÇOK KARIŞTIRILAN KIRKAYAK VE ÇIYAN ARASINDAKİ GENEL FARKLAR
Çıyanların gövdelerinde her segmentte yalnızca bir çift bacakları bulunur. Kırkayaklarda ise ilk üç bacak çifti haricinde her segmentte iki çift bacakları vardır.
Çıyanlarda bulunan antenler kırkayaklardan daha uzundur.
Üstten bakıldığı zaman çıyanların bacakları yan tarafa doğru uzandığı için kolayca görebilirsiniz. Fakat kırkayakların ayakları gövdelerinin altına doğru olduğu için gözükmez.
Çıyanlar oldukça hızlı hareket ederken, kırkayaklar çıyanların aksine yavaş hareket ederler.
Çıyanlar ısırabilirler. Fakat kırkayaklar ısırmazlar.
Çıyanlar tehlike anında hızlı hareket eder, avlarını zehirlerini kullanarak felç ederler ve aynı zamanda avını arka bacakları ile sıkıştırabilir. Kırkayaklar ise gövdelerinin yumuşak yapıda olmasıyla birlikte baş ve bacaklarını korumak için vücutlarını spiral şeklinde kıvırır ve kolayca yuvarlanırlar. Tehlike anında avcıyı uzaklaştırabilecek kötü bir sıvı salgılarlar.
ÇIYANLA MÜCADELE
Böcek ilaçlama ekiplerimiz, alanında deneyimli ve eğitimli teknisyenlerden oluşmaktadır. Ekibimiz, uygulamalarımızı büyük bir titizlik çerçevesinde gerçekleştirmektedir. Çatalca böcek ilaçlama uygulamalarımızdan yararlanmak için bizlere 7 gün 24 saat çağrı merkezimizden ulaşabilir, istediğiniz gün ve saat için randevu oluşturabilirsiniz.
Yorum Yazın